Khamis, 28 Julai 2011

Peraktis Meks Perfek.

Practice is the act of rehearsing a behavior over and over, or engaging in an activity again and again, for the purpose of improving or mastering it, as in the phrase "practice makes perfect". Sports teams practice to prepare for actual games. Playing a musical instrument well takes a lot of practice. It is a method of learning and of acquiring experience. The word derives from the Greek "πρακτική" (praktike), feminine of "πρακτικός" (praktikos), "fit for or concerned with action, practical"[1] and that from the verb "πράσσω" (prasso),"to achieve, bring about, effect, accomplish".[2] In American English practice is used as both a noun and a verb, but in British English there is a distinction between practice, used as a noun, and practise, used as a verb (see spelling differences).
Sessions scheduled for the purpose of rehearsing and performance improvement are called practices. They are engaged in by sports teams, bands, individuals, etc. "He went to football practice everyday after school," for example.

Source: Wikipakdia


Mengkome paham ke idak nihhhh?
Kalo mengkome idak faham, mengkome tengok video ni k..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

video




Kalau kito ingat kat ore, ore ingat kat kito. Sebab tu dio cari kito..

Ini tawun wa jd melayu gambor. Tapi ini tawun wa hire freelancer-cameraman&woman. Deme dtg berenam. Hambekkk..  Diorg snap kiri kanan, atas bawah, luar dan dalam dewan. Wa? wa pu chi taww.. Wa ambik skit2 je. Wa ambik pic budak, pic baju cikgu cantik dan ade la 2-3 keping bebudak nk interframe..

Debor jugok deme sbb takut nama x dak
KAunter pendaftaran SPM dan STPM yg dh mcm nk beli tiket wayang
Zuria yg malu
AJK pendaftaran ke nih?
Pontaih yg dh ready
Zaza cuba menahan dirinya dari melakukan aksi mengigit kuku
x-Form 6 yg masing2 dh dapat menenpatkan diri ke IPT
F.A.R.I.S.H.A & Awatif
Ni ha freelancer kameraman tgh adjust setting
Jiji tgh sembang2 hangat. Antara isu yg disembangkan  ialah," naper YB Bullah x datang?".
Gu kawe tukang bawok cokmar nihh..
Masa wa konvo dulu, ni lah saat yg paling tacing gilerr..
Saat mendeborkan
Udah 2 kali kome graduasi. Pasni bior yg ori punye
Anisa Fir, series bukan kemain lg dia.
Antara awek yg pakai baju cantek ari ni
Panglima Badols kt depang
Gu kawe nok letak cokmar dohh
The Showmans yg dah x sabor2 nk wat show
Ni lg sorang yg ceria pakaiannya.
Penyambut tetamu yg lesu..

Kalau kito ingat kat ore, ore ingat kat kito. Sebab tu dio cari kito..

Isnin, 25 Julai 2011

Lu Sangsi, Lu Matiii!!!


Asam Podaih Air Mangga 2.0
Gambar di atas menunjukkan salah satu hidangan yg disediakan di Trip Air Mangga yang lalu. Memang mabeles sebab ikan adalah fresh terbaek dari ladang dan sangat eksotik ( tarak jual di mana2 pasar borong, hypermarket mahupun Mat Ikan di Lawin). Sangatlah teruja untuk masak asam podaih sehingga berlakunya satu eksiden iaitu kegagalan membawa asam jawa dan asam keping... Perrgghhhh! Tensen wooooo...  Sib baik la ade limau nipis 4,5,6,7,8 bijik yg dibawa Ust Sabri. Maka masam jugaklah asam podaih ini.
Rentetan dari peristiwa tak bawak asam jawa/asam keping ini, maka dengan muka bengis sambil menahan kemarahan, wa telah membuat perhitungan akhir bagi membalas dendam kesumat itu. Oleh yang demikian, berlakulah pertembungan lesung, batu lesung dan kuali semalam..
.
.
.
.
.
.
.
.


Acara menumis cili seryta bahan2 hingga betui2 garing. Bawang besar, bawang putih, halia, kunyit hidup telah ditumbuk oleh Damia dan Arif. Hahahahaaha... ( Gelak gaya Noratini Mukhtar)

Kalau di Air Mangga aritu hanya Kelah dan Tengas yg di asam podaih kan.. Kini misi membalas dendam turut membabitkan Tengalan. Padan mukoooo..


Dah siappp! Puas ati dennn... Lepas ni jgn cari pasai nak tinggal bende2 yg pentinggg...


Kalau kito ingat kat ore, ore ingat kat kito. Sebab tu dio cari kito..

Selasa, 19 Julai 2011

Air Mangga 2.0

Ketika sahabat serta musibat lain sedang berLADAP di tempat keme keroje, mengkeme menyahut sautan Enggang dan mergastua di belantara Temengor. Lagipun,  kad biru keme udah lebey2 melimpahnya. Udah lebih drpd 7 hari kursus yg sepatutnya. Kang lebey sapa nk bayor overtime. Kerejaan mana ade duit nk bayor overtime. Duit klim teman pun kantoi lg... Pundets!
Air Mangga 2.0 memang x da permit.. main redah jer.. Dulu pedih gak mata. Tp skrang x pedih mata dan keronkong sbb laluan merempit telah padat dan sendat dibasahi hujan 2-3 ari yg lalu. Maka tiada lagi laluan yg berdebu. Jalan cantekkkk.. 

Trip kali ini ditaja oleh YAMAHA, MAPLE LEAF. Sebabnya, semua bikers ahlul komplot made in YAMAHA, peralatan memasak dari dapur hingga periuk made in MAPLE LEAF dan ubat gatai2 oleh MINYAK GAMAT MAKCIK WOK.

Walaupun begitu, trip kali ini agak mencabar kerana daripada 7 ahlul komplot yg mulanya digembar-gemburkan telah bertukar hanya menjadi 4 org. x termasuk Mr. Guide, En. Ali. Cabaran kedua pula apabila Yamaha YZF Ust Yie hilang kuasa untuk mendaki bukit. Kemungkinan sistem clutch mengalami kehausan tahap musafir padang pasir. Kemudiannya apabila sampai di lokasi, air pulak kurang cantik. Dan seterusnya sedang syiok mancing, datang plak grup tegar trekker yg berkampung ats drpd lokasi lubuk kami. Akibat mandi-mandalian diorg, ikan kelah yg sepatutnya mkn kail  keme x jd mkn sbb x lalu mkn bau dek badan diorg.. Ikan Kelah sangat sensitif dengan bau badan manusia. Klu ade org mandi di hulu, jgn harap dia nk jamah umpan kita di bawah ni.

Walaupun begitu arakiannya, trip kali ni mkn ikan sampai muntah jugokkk.. Setiap kali mkn, mesti ade belen 2-3 ekor ikan tengas bakor baya2 lengan ustaz Sabri.... Mmengkome paham2 je lah lengan ust Sabri tara mana...   Nasi pun berlebeyyy.. asyik meratoh lauk jer.. tu pun x abis..

Gambor akan menyusul kemedian...
pecahlaju ngan nasi kerabu dulu
Di rumah Mr. Guide
Sedia mermpit
Perempit berhemah
Senyum jo demo. SAt lg nk kena tolak pulokk..
Santaiwong
Lg 45 minit sampei le kite

Trekking bermula
Trekking pulok
Pancing time!
Untuk lunch
Masak nasi
kite bako
Ust Sabri sedang mengredkan ikan ikan mengikut citarasa

Sehidup semati deme nih

Inilah barisan tengas, siap sedia dikorbankan
Santapan utk malam
Chef asam podaihhh aaiihhh
Tima kasih Mak Mentua dan Wife kerana menurunkan ilmu asam podaih pendekar ini. Haaa..
ready to ngap
Mr. Guide rase dulu
betui urat lutut
Interframe bersama star
X dapat kawen dengan Maya Karin pun x pe. Janji dpt ikan banyok! Wooarrghhh!
Tengas lagi sedap dari Kelah beb!
Ni baru betui 3 serangkai
Klu bwk blk mmg dh sedap. Jd kite bako je
Diorg selalu gigit pancing. Ni aku geget Mora
Ni le yg deme kata air tenang jgn disangka x hanyutkan kasut crocs!

Kite Bako
Peti sejuk kami
Mmg patut dibako.. Klu korang meleleh air liur, kaki pancing meleleh darah dari hidung woooo..
ready to ngap!

Goreng pon sodappp!
Dah lama x makan camgini weihhh!
The Ahlul Komplot
Trekking pulang!
Standby to merempit again
Formasi Lubuk.net
Singgah sebentar di titi camel!

Mengkome kalu jatuh motor bawah tu jawabnyer jd tukun ler!

Kalau kito ingat kat ore, ore ingat kat kito. Sebab tu dio cari kito..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...