Isnin, 25 Julai 2011

Lu Sangsi, Lu Matiii!!!


Asam Podaih Air Mangga 2.0
Gambar di atas menunjukkan salah satu hidangan yg disediakan di Trip Air Mangga yang lalu. Memang mabeles sebab ikan adalah fresh terbaek dari ladang dan sangat eksotik ( tarak jual di mana2 pasar borong, hypermarket mahupun Mat Ikan di Lawin). Sangatlah teruja untuk masak asam podaih sehingga berlakunya satu eksiden iaitu kegagalan membawa asam jawa dan asam keping... Perrgghhhh! Tensen wooooo...  Sib baik la ade limau nipis 4,5,6,7,8 bijik yg dibawa Ust Sabri. Maka masam jugaklah asam podaih ini.
Rentetan dari peristiwa tak bawak asam jawa/asam keping ini, maka dengan muka bengis sambil menahan kemarahan, wa telah membuat perhitungan akhir bagi membalas dendam kesumat itu. Oleh yang demikian, berlakulah pertembungan lesung, batu lesung dan kuali semalam..
.
.
.
.
.
.
.
.


Acara menumis cili seryta bahan2 hingga betui2 garing. Bawang besar, bawang putih, halia, kunyit hidup telah ditumbuk oleh Damia dan Arif. Hahahahaaha... ( Gelak gaya Noratini Mukhtar)

Kalau di Air Mangga aritu hanya Kelah dan Tengas yg di asam podaih kan.. Kini misi membalas dendam turut membabitkan Tengalan. Padan mukoooo..


Dah siappp! Puas ati dennn... Lepas ni jgn cari pasai nak tinggal bende2 yg pentinggg...


Kalau kito ingat kat ore, ore ingat kat kito. Sebab tu dio cari kito..

0 Comments:

Post a CommentRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...